Jagodowy sernik na zimno ze spodem z Bułeczek Mlecznych
Składniki
Bułeczki Mleczne Dan Cake (ok. 5 sztuk)
jagody (500 g)
śmietana 36% (250 g)
twaróg sernikowy (500 g)
cukier (60 g)
żelatyna (3 łyżki)
woda (70 ml)
kwiaty jadalne
borówki (100 g)

Sernik z rodzynkami czy bez?
Nie ważne, który sernik wolisz. Ważne, że z tym przepisem pokochasz jagodowy sernik na zimno z Bułeczkami Mlecznymi.
Sposób przygotowania
Krok 1
W miseczce zalewamy żelatynę bardzo gorącą wodą i mieszamy, aż się rozpuści. Następnie odstawiamy do przestudzenia. W międzyczasie w garnku miksujemy 500 g jagód na w miarę gładką masę.
Krok 2
W misce umieszczamy mocno schłodzony twaróg sernikowy, śmietankę 36% oraz cukier. Ubijamy na gładką i puszystą masę. Dno tortownicy (im mniejsza tortownica tym lepiej – np. 17 cm lub 19 cm) wykładamy papierem do pieczenia i zamykamy obręcz. Bułeczki Mleczne kroimy na 3-centymetrowe kawałki i układamy ściśle na dnie tortownicy.
Krok 3
Do masy serowej dodajemy zmiksowane borówki i schłodzoną żelatynę. Wszystko mieszamy tak długo, aż składniki połączą się na gładką masę. Całość wlewamy do tortownicy na spód z Bułeczek Mlecznych. Wstawiamy do lodówki na 4 godziny lub najlepiej na całą noc. Podajemy ze świeżymi kwiatami i borówkami.

