Deser z Bułeczkami Mlecznymi i owocami
Składniki
2 Bułeczki Mleczne Dan Cake
250 g mascarpone
200 g śmietany 36%
50 g cukru pudru
50 g orzechów włoskich, laskowych
2 łyżki miodu
200 g ulubionych owoców
laska wanilii
parę listków melis

Prawdziwy słodziak wśród deserów
Co łączy Bułeczki Mleczne ze świeżymi owocami? Słodki smak, który składa się na pyszny deser. Wgryź się w nasz nowy przepis i zasmakuj w wyjątkowym daniu, które zagości w Twojej kuchni na dłużej.
Sposób przygotowania
Krok 1
Żeby śmietana i mascarpone dobrze się ubiły, trzeba je bardzo dobrze schłodzić – najlepiej dzień wcześniej wstawić je do lodówki.
Bułeczki Mleczne kroimy na małe kawałki i wrzucamy do miseczki.
Krok 2
Następnie dodajemy posiekane orzechy i miód.
Krok 3
Wszystko mieszamy i przekładamy na dno 4 słoiczków.
Krok 4
Śmietanę 36% ubijamy w misce, następnie stopniowo dodajemy cukier puder i dalej ubijamy. Dodajemy mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Masa powinna być puszysta i zwarta. Nie można ubijać masy zbyt długo, ponieważ może się zważyć.
Krok 5
Laskę wanilii przekrajamy wzdłuż i nożem wyciągamy miąższ. Dodajemy go do ubitej śmietanowej masy, mieszamy.
Krok 6
Przekładamy masę waniliową do słoiczków. Owoce kroimy na kawałeczki i wkładamy na szczyty słoików. Dekorujemy świeżymi listkami melisy.

